Profesjonalny sprzęt gastronomiczny. Korzystne ceny

Czy wskazane jest zainwestować w piec konwekcyjny?

Aranżując zaopatrzenie kuchni gastronomicznej zapewne staniemy przed problemem, jaki piec sprawdzi się najefektywniej. Właściwie od jego efektywności w sporej mierze zależy luksus i zdolność produkcyjna trybu pracy.

Istotne jest, by w trakcie zakupu nie skłaniać się wyłącznie przystępną ceną. Lepiej zakupić jednokrotnie, a dobrze. Jeżeli nie mamy budżetu na fabrycznie nowy piec stosownej jakości, to należy przemyśleć zakup używanego.

Funkcjonalność pieca gastronomicznego

Sprzęt gastronomiczny powinnien być przede wszystkim prawidłowo zaadaptowany do stylu naszej działalności. Wszystko zależy od tego, jakie dania będziemy preparować naszym klientom. Znaczące jest to, żeby piec zapewniał złożoną obróbkę.
Dobrą opcją jest piec konwekcyjny, jaki uchodzi za jeden z najwydajniejszych modeli. Takiego typu umeblowanie z pewnością zadowoli wymagania także najbardziej wymagających ludzi. Ich spełnieniem są piece konwekcyjno parowe, jakie tworzą zachwycające wyjście dla średniej oraz dużej gastronomii. Po pierwsze jest to klasa pieca, jaki gwarantuje m.in. na wypiekanie, blanszowanie, grillowanie, smażenie, czy odgrzewanie. Jest to zespolenie przeróżnych urządzeń, dzięki czemu zdołamy wykorzystywać go do różnorodnych czynności. Nie powinniśmy inwestować np. w specjalny grill, przez co zminimalizujemy koszty. Co więcej zaoszczędzimy powierzchnię w kuchni.

Ekonomiczne używanie pieca gastronomicznego

Nabycie pieca nie jest wyłącznym kosztem. Istotne jest to, żeby był to sprzęt ekonomiczny w korzystaniu. Piece konwekcyjno parowe zużywają niemal połowę mniej elektryczności, aniżeli piece standardowe. Wynika to z tego, że typ ten błyskawicznie osiąga konieczną temperaturę, a okres przetworzenia pokaźnie się skraca.
Trzeba także mieć na uwadze, że piec konwekcyjno parowy eksploatuje także o sporo mniejszą porcję wody, aniżeli kotły. Plusem jest także to, że przygotowując posiłki oszczędzamy czas. Możemy jednocześnie piec parę różnych posiłków, gdyż zapachy nie przenikają od siebie. Nakład pracy również będzie o sporo niższy.

rootmaster

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *