Kostkarki do lodu – wyposażenie do gastronomii

akcesoria do kawiarni.

Jak wybrać odpowiednią kostkarkę do lodu?

Nikt z nas nie lubi upałów, gdyż są męczące, to dodatkowo intensyfikują pragnienie. Żeby je zaspokoić potrzeba sporej dawki płynów. W tego typu przypadku najlepiej sięgnąć po chłodne drinki z dodatkiem lodu. Jednak, aby móc to zrobić najpierw należy przygotować kostki, które będą podstawą zimnych napojów. Pomocna zdoła okazać się zakup kostkarki do lodu czy też wizyta w lokalu gastronomicznym, jaki taką posiada.


Czym cechują się domowe kostkarki do lodu?

Po pierwsze tym, że są tańsze od tych gastronomicznych, ponieważ posiadają mniejszą objętość. Po drugie o ich wyborze rozstrzyga przestrzeń kuchni. O ile jest ona obszerna a także znacznej powierzchni, to wolno w niej pomieścić kostkarkę wolnostojącą, lecz jeśli jest niewielka i ograniczona odpowiedniej podjąć decyzję na chłodziarkę, jaka posiada wbudowaną kostkarkę, gdyż to spora oszczędność miejsca a także czasu. Wniesienie kostkarki wolnostojącej nastręcza sporo czasu i energii. Dodatkowo, o zasadności jej zakupu determinuje po pierwsze, ilość zużywanego lodu. Jeśli jest ona niska to istotnie wygodniej zdecydować się na kostkarkę z zabudową.

W jakich miejscach egzaminuje się kostkarka do lodu przemysłowa?

Z racji tego, iż jest ona znacznie pojemniejsza od domowej, to bardzo dobrze sprawdza się w barach, pubach, bądź restauracjach. Metraż we wspomnianych lokalach bywa różny, toteż przeróżne są zapotrzebowania. Jedni właściciele lokali potrzebują klasycznych wersji, z kolei pozostali preferują ich przenośne wersje, które idealnie komponują się z wystrojem hotelowego mini baru. Kostkarki przemysłowe posiadają rozbudowany system schładzania wodą lub powietrzem, w zależności od zaistniałych potrzeb. Swobodniej się je czyści oraz są nadzwyczaj higieniczne. To nadzwyczaj istotna cecha w branży gastronomicznej.


Czym inspirować się przy zakupie kostkarki do lodu?

Należy wziąć pod uwagę kilka istotnych parametrów. Są nimi zapewne zdolność produkcyjna, czas potrzebny na produkowanie pierwszej porcji lodu a także wytrzymałość kostkarki. W przypadku głównego wskaźnika nie ma nałożonych norm. Całość zależy od indywidualnych potrzeb klienta. Są kostkarki, które potrafią wyprodukować aż kilka kilogramów kostek w ciągu doby, natomiast inne nie posiadają takich możliwości. Jeśli chodzi o czas, to im krótszy, tym lepiej. To fundamentalna norma każdego wyposażenia. Moc z kolei oddziałuje na wydajność oraz metodę produkcji. Solidna kostkarka jest cicha i nie czerpie zbyt sporo prądu.

Duży wybór koskarek do lodu tutaj: kostkarki do lodu,.

rootmaster

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *